Započela gradnja nove brodice
Svečano smo obilježili porinuće i krštenje nove brodice u floti RIjeka Plov d.o.o., naše najveće i najsnažnije brodice

"U Dalmontovom brodogradilištu u Kraljevici potpisan je ugovor za gradnju nove privezivačke brodice Rijeka Plova koja će po gabaritima, snazi i namjeni odskakati od svih privezivačkih brodica na Jadranu.

Ovim projektom realiziramo investicijski plan tvrtke koji smo prezentirali kod natječaja za dobivanje koncesija i poslovnih ugovora s drugim tvrtkama koje upravljaju terminalima na području riječkog prometnog pravca. Njime jamčimo kvalitetu i pouzdanost u pružanju usluga našim partnerima. 

nova_brodica_nacrt

Na europskom tržištu postoji bogata ponuda polovnih privezivačkih brodica, međutim Rijeka Plov želi poticati hrvatsku brodogradnju i zato ćemo graditi ovu brodicu u hrvatskom brodogradilištu Dalmont u Kraljevici s kojim imamo dugogodišnju uspješnu poslovnu suradnju.

Ovaj projekt poseban je po čeličnoj konstrukciji i velikoj tonaži koja će brodici dati trajnost, ali i stabilnost za rad u bilo kakvim vremenskim uvjetima. Nadalje, odlikuje je i iznimno velika snaga ugrađenih dizelskih motora koja će, uz ugradnju velike i snažne kuke certificirane do 7T, omogućiti i nove usluge - poput tegljenja i asistencije brodicama, jedrilicama i jahtama veličine do 700 BRT.

Velika i udobna kabina omogućiti će udoban i siguran prijevoz većeg broja posade i službenih osoba od kopna do broda u svim uvjetima.


Dimenzije brodice omogućuju veliki prostor na palubi za smještaj opreme, hrane i svih ostalih potrepština za brodove koji pristaju u terminalima na riječkom prometnom pravcu.